Penny Market zvyšuje mzdy | VímVíc.cz

Penny Market zvyšuje mzdy

15. 04. 2018

Jeden z nejznámějších a nejstarších supermarketů v České republice bude svým zaměstnancům zvyšovat mzdy. Kolik peněz v Penny dostanete a jak hodnotí práci v Penny Marketu samotní zaměstnanci?

Penny Market zvyšuje mzdy

Penny Market v Česku

Německá firma Penny Market, zlidověle už pouze jen Penny, patří pod ochranná křídla mateřské společnosti REWE Group, která sídlí v Kolíně nad Rýnem. Tisíce zaměstnanců nachází uplatnění ve více než 350 prodejnách, které se nacházejí na území České republiky. Zajímavostí může být to, že Penny Market se snaží nabízet hlavně značky českých výrobců. O značkách si denně čte obrovské množství informací v Penny letáku.

Penny Market se snaží stále do své firmy investovat, aby mohl konkurovat dalším prodejnám a hlavně podobným supermarketům. Mnoho prodejen tedy zákazníkům nabízí například dětský koutek, který zlehčí průběh nákupu hlavně rodinám s dětmi. Postupně se navíc snaží modernizovat své prodejny, takže se je do budoucna na co těšit také z vizuálního hlediska.

Některé prodejny Penny Market nabízí například dětský koutek.

Penny Market plat

Trend skokového zvedání platů zavedl v České republice supermarket Lidl. Ten svým zaměstnancům nabízí nástupní plat 28-29 000 Kč. Do přidávání na platech se ale připojil také známý Penny Market. Ten přidával pokladním, zaměstnancům centrály, ale také všem různým dalším pracovníkům supermarketů Penny Market. Od března si tak zaměstnanci Penny Marketů polepšili na mzdách přibližně o 7 %. A jaká mzda je na pozicích jako je Pokladní-prodavač/ka?

Prodavačky a pokladní v Penny Marketu dostávají na plném úvazku kolem 18-22 000 Kč. Vše dále záleží hlavně na daném regionu, ve kterém se prodejna Penny Market nachází. Všechny informace Penny market sděluje v tiskové zprávě.

Prodavačky a prodavači Penny Marketu dostávají 18-22 000 Kč.

Průměrný plat v ČR

Nabízí se tedy také otázka, jaká je vlastně průměrná mzda v České republice? Podle analytiků se průměrná mzda zvýšila na současných 29 050 Kč. Více si o tom také můžete přečíst v našem článku průměrný plat v ČR.

Zvyšování platů v Penny Marketu

Navyšování platů v Penny Maketu ovšem není poprvé. V Penny se snaží platy průběžně navyšovat a to i několikrát za rok. Hlavním cílem společnosti je ocenit stávající, zkušené, zodpovědné a spolehlivé zaměstnance a také udělat celkové podmínky práce v Penny příjemnější a zajímavější pro potenciální uchazeče o práci.

Platy v ostatních řetězcích

Jak už bylo řečeno výše, tak například firma Lidl nabízí zaměstnancům plat v průměru 24 897 Kč při plném úvazku zaměstnance a Kaufland poskytuje plat 21 000 Kč hrubého pro nové zaměstnance. Průměrný plat prodavačů byl vyčíslen na 16 457 Kč.

Celkově se ovšem jako velkoobchody, tak i maloobchody musí snažit. Celkem v nich totiž podle odborů pracuje až 180 000 lidí. A to samozřejmě nutí firmy zvyšovat platy, aby nedocházelo k velké fluktuaci zaměstnanců a aby si firmy udržely kvalitní a spolehlivé zaměstnance.

Díky nízké nezaměstnanosti si zaměstnanci mohou vybírat a firmy musí zvyšovat platy.

Recenze Penny Marketu

V tuto chvíli má supermarket Penny celkem 54 hodnocení od současných nebo bývalých zaměstnanců s výslednými 3,7 hvězdičkami z 5. V hodnocení se nachází mnoho opravdu hezkých recenzí. Jeden z současných zaměstnanců Penny ohodnotil práci v Penny takto:

„Práce mě každý den naplňuje, trávím v ní většinu svého času, i v době, kdy mám volno. Jsem vedoucím v Penny marketu, a svou práci miluji.”

Další velmi milá recenze:

„Pozitiva jsou převážně všechno... přístup nadřízených se za posledních několik let kladně změnil, poslouchají naše potřeby a snaží se je řešit a dějí se neustále pozitivní změny.. Práce mě naplňuje a vedení stojí při nás, ne proti nám.”

Jako v každé firmě se ale najdou i nějaká ta negativní hodnocení. Ta se v případě Penny týkají například nemožnost potřebné komunikace vedení a podřízených. Celkově se ale situace v Penny Marketu velmi zlepšila a nadále zlepšuje.

Chcete si najít lepší práci? Nejdříve se také podívejte na článek, kde se řeší vzor životopisu a poté také na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy Ze života zaměstnanců