Vhodné boty k sukni | VímVíc.cz

Jaké zvolit boty k sukni na léto?

13. 07. 2021

Ačkoliv móda poskytuje spoustu svobody, s ohledem na prezentovaný styl a volbu doplňků je důležité vybírat správně. Ptáte se, jak si vybrat boty k sukni v závislosti na její délce? Připravili jsme pro vás krátkého a praktického průvodce, který vám umožní sladit boty se sukní, aby celý outfit vypadal úhledně a vkusně.

Jaké zvolit boty k sukni na léto

Jaké boty jsou vhodné k mini sukni?

Vybrat si boty pro krátké sukně je celkem snadné, protože se k nim hodí ploché i vysoké podpatky. Také menší ženy si mohou vybrat boty bez podpatku, aniž by se musely obávat, že jim zkrátí postavu. Mini sukně jsou vhodné na každodenní nošení, takže pohodlná obuv je nejlepší. V létě budou dobře fungovat ploché sandály nebo pantofle a boty na klínovém podpatku. Boty s džínovou sukní krátké délky mohou být dokonce i ve stylu ulice nebo sportu, tzn. můžete k ní nosit tenisky nebo sneakersy. Pro zvláštní příležitost zvolte vysoké podpatky nebo elegantní boty na sloupku.

Jaké boty zvolit k sukni ke kolenům?

Midi sukně, především ty rozšířené, si získávají stále větší oblibu. Někdy se obtížně nosí, protože mohou zkracovat nohy, zvláště pokud zvolíte špatné boty. To platí zejména pro menší ženy. Stejně tak pro ty, které mají masivnější lýtka. Nejvhodnější jsou k nim lodičky a vysoké podpatky. Bez obav můžete nosit i klínové espadrilky se sukněmi v boho stylu. A jaké boty si k midi sukni mohou vybrat ženy s vysokými a tenkými lýtky? Úplně ploché, tj. baleríny, sandály nebo sportovní obuv. Všechny varianty budou vypadat dobře.

Tato klasická délka sukně je elegantnější než sukně kratšího střihu. Hodí se do práce nebo na formálnější schůzky, proto by měla být obuv šitá na míru dané příležitosti. Spíše se vyhýbejte ploché obuvi, aby nedošlo k optickému zkrácení nohou. Boty k tužkové či pouzdrové sukni po kolena mohou mít dokonce i malý podpatek. V létě se hodí vysoké klíny nebo sandály. Sukně ke kolenům vypadá nejlépe s vysokými podpatky, které outfitu dodají stylový vzhled. 

Dlouhá sukně a vhodná obuv

Dlouhá sukně ovlivňuje optický vzhled nohou i celé postavy. Ženy nízké postavy by měly volit vysoké boty, mohou být i klínové. Ženy střední nebo vysoké výšky si mohou vybrat ploché boty nebo boty s malými podpatky. Sandály budou perfektní v létě, na jaře či na podzim využijete mokasíny, oxfordky nebo chelsea boty. Nezapomeňte na tenisky a sportovní obuv, které se k sukním nosí stále častěji. V tomto případě stojí za to sledovat styl celého oblečení, spíše než délku sukně. Tenisky vypadají skvěle s délkami mini i maxi, pokud je celkový styl konzistentní.

Tip: Kvalitní a cenově dostupné obuv nabízí obchod Čas na boty, ve kterém je navíc připravena Čas na boty sleva na vybrané modely obuvi.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata: