Jak vypadá pohovor v České spořitelně? | VímVíc.cz

Jak probíhá pohovor v České spořitelně?

04. 10. 2017

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor pro administrativní centrum České spořitelny v Pardubicích. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v České spořitelně čeká.

Jak probíhá pohovor v České spořitelně?

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

Tipy a triky? Nic zaručeného neexistuje. Už jen to, že byl kandidát pozván na pohovor, je známka toho, že v něm vidíme určitý potenciál pracovat u nás ve firmě. Stačí poté nasadit úsměv, být sám sebou a na nic si nehrát. Máme rádi autentičnost, entuziasmus a zápal.

Máme rádi autentičnost, entuziasmus a zápal.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Měl by být plný sil a odhodlání. Také hledáme lidi, kteří jsou pozitivní, týmoví a nezkazí žádnou legraci. Ideální kandidát by měl jít do všeho po hlavě, nebojí se změn, je adaptabilní, má určitou dávku sebereflexe a nebojí se na chyby upozornit. V ideálním případě navrhne i řešení pro jejich odstranění.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Na pozice specialistů probíhá standardní assessment centrum v pohodové atmosféře. Představíme se uchazečům, představíme provoz, týmy apod. Poté se nám představí uchazeči, odpoví na 3 základní otázky, které jsou pro všechny stejné. Potom mají kolektivní práci, abychom viděli jak fungují v týmu a poté následují individuální situace a rozhovory.

Všechny pohovory probíhají v pohodové a vstřícné atmosféře.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Jednou se mi přihlásil uchazeč, který se jmenoval příjmením Kokotek, dokážete si asi představit, jak bylo zvláštní ho oslovovat. Když jsem mu volala a zvala ho na pohovor, tak se mně krásně zamotal jazyk. Naopak mě jednou uchazečka v mailu oslovila "Dobrý den paní Pičková". I to bylo zajímavé. V jiný den se nám zase kandidátka omluvila z pohovoru s tím, že je moc velké teplo a že se jí nikam nechce.

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Strukturovaným projevem, tím, že se nebojí zavtipkovat, a udržovat oční kontakt s vícero lidmi.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Pohovory bleskově Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří