Jak probíhá pohovor u firmy Heineken a na co se připravit? | VímVíc.cz

Jak probíhá pohovor u firmy Heineken a na co se připravit?

29. 11. 2017

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor v Heinekenu. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v Heinekenu čeká.

Jak probíhá pohovor u firmy Heineken a na co se připravit?

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

V tomto jsme konzervativní, máme rádi, když kandidát přijde na pohovor připravený, zjistí si základní údaje o firmě a našich produktech, ale také o dané pozici, na kterou se hlásí. Překvapit nás může novinkami z trhu a oboru.

Uchazeč nás může mile překvapit přehledem o novinkách na trhu.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Záludné otázky nepoužíváme, volíme spíše přátelský přístup. Našim cílem není kandidáta nachytat, ale opravdu jej poznat, zda zapadá do našeho týmu.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Hledáme srdcaře a ambasadory našich produktů, kteří budou hrdí na naše výrobky. Zároveň všechny, kteří se nebojí výzev a rádi překonávají sami sebe.

Hledáme srdcaře a ambasadory našich produktů.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Ke každé pozici máme proces výběrového řízení na míru – dle požadavků dané pozice a také požadavků manažera. Můžete se u nás setkat s osobními pohovory, assessment centry, případovými studiemi a různými testy. Také délka výběrového řízení je individuální.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Dodnes si živě pamatuji jedno výběrové řízení a to na pozici bezpečáka do pivovaru. Kandidát pod krycím jménem „Smrťák“ ve středních letech přišel na pohovor v černém obleku, černém kabátu, s černým kloboukem a na ruce měl prsten ve tvaru lebky. Za těch 10 minut, které čekal, než jsem jej vyzvedla na vrátnici, si zmapoval situaci a pohovor zahájil množstvím připomínek, co všechno je u nás špatně.

Jeden uchazeč nám na pohovoru celou dobu vykládal, co kde vlastně máme špatně.

Celý hodinový pohovor se pak nesl v tomto duchu, byla to taková malá bitva, kdy jsme s ředitelem pivovaru urputně odolávali jeho připomínkám, co vše je špatně, abychom mu dokázali, že na to myslíme a máme to podchycené. Byl to tak velký tlak, že se v nás přece jenom nějaká malá špetka pochybností zakořenila, a po skončení pohovoru jsme já i ředitel pivovaru seděli beze slova, úplně vyřízení a s přesvědčením, že nás všechny zavřou.

Takový negativistický kandidát nás poměrně dost rozhodil.

Tehdy jsem to přirovnala k tomu, že se cítím, jak kdybych potkala mozkomora - jako bych už nikdy neměla být šťastná. Stálo nás to hodně čokolády a preventivní kontrolu všech postupů, procesů a opatření v oblasti bezpečnosti, ale nakonec se nám naše sebevědomí vrátilo. :)

A čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Upřímností, otevřeností a energií.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří