Jak pokračovat ve vzdělávání i po škole – osobní zkušenosti lektorů VímVíc | VímVíc.cz

Jak pokračovat ve vzdělávání i po škole – osobní zkušenosti lektorů VímVíc

23. 11. 2017

Někteří lektoři VímVíc svůj vzdělávací kurz teprve připravují, jiní ho už mají hotový. Zajímalo nás, jestli se nyní vyskytují i v opačné pozici, v pozici žáka a studenta i přes to, že školní docházku už mají za sebou. Jaká byla jejich odpověď?

Jak pokračovat ve vzdělávání i po škole – osobní zkušenosti lektorů VímVíc

Jak nyní pokračujete ve vzdělávání a rozšiřujete své znalosti?

Dušan Souček, DiS, affiliate a project manager, autor několika eBooků o podnikání

Snažím se věci uvádět co nejrychleji do praxe a učit se za pochodu. Vzdělávám se na nejrůznějších stránkách v zahraničí. Ale kupuji si i online kurzy, ebooky a čtu stránky českých odborníků. Vedle inspirace v zahraničí je obrovsky důležité i studovat to, co funguje tady u nás. Samotnému studiu nevěnuji příliš času. Hodně ale čtu různé knihy o podnikání, marketingu, ale i osobním rozvoji. Jsem přesvědčený, že člověk, který na sobě soustavně nepracuje a nevzdělává se v různých oblastech života, nemůže nikdy vybudovat prosperující podnik.

Jiří Benedikt, konzultant, lektor a podnikatel

Ghandí říkal: Žijte, jako kdyby dnešní den byl poslední; učte se, jako kdybyste měli žít věčně. Vzdělávám se každý den, skrze knížky, online-kurzy a své mentory.

Žijte, jako kdyby dnešní den byl poslední; učte se, jako kdybyste měli žít věčně.

Tomáš Reinbergr, podnikatel, sportovec, meditátor a kouč

Nedám dopustit na klasické zastaralé fyzické knihy. Napsat knihu narozdíl od článku či kurzu vyžaduje tolik energie a přemýšlení, že v ní je jen to vydestilované podstatné. Navíc čtu jen ty někým doporučené. A když už čtu takové, dám si dost času přemýšlet nad nimi, psát si do nich, brainstormovat a neúnavně se ptát, jak můžu aplikovat to, co právě čtu. Nelituju času prolistovat poté knihu podruhé s mými podtrženími a poznámkami. Občas navíc nějaká ta přednáška, kurz, článek, video.

Nelituju času prolistovat knihu podruhé s mými podtrženími a poznámkami.

Antonín Baudyš, přední astrolog v ČR

Moje současné vzdělávání spočívá v tichu. Ti, kteří dosáhli, čeho bych rád dosáhl s nimi, tam došli také skrze ticho. Hodně mi však dává četba knihy Genové klíče od britského přírodovědce a mystika Richarda Rudda.

Radek Tejkl, kreativec, grafik a webdesignér

Je jenom jeden způsob, jak se něčemu naučit. A to činem - Paulo Coelho, Alchymista. Takže když se chci naučit něco tvořit, jdu a tvořím. Když se chci naučit něco uvaři, jdu a vařím. Když se chci naučit udělat intro, jdu a dělám intro. A jinak asi jako všichni na VimVic :) Zajímám se o svá témata, která mě nejvíce pálí, sleduji videa, příspěvky, čtu knihy.

A jak se vzděláváte vy? Podělte se s námi o vaše tipy. :)
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Lektoři radí Start kariéry