Jak nastartovat pracovní den? Inspirujte se. | VímVíc.cz

Jak nastartovat pracovní den? Inspirujte se

26. 11. 2017

Dobu po probuzení se do nového pracovního dne trávíme každý z nás jinak. První kroky některých vedou přímo do kuchyně, kam směřují za uvařením velmi silné kávy, jiní z nás si po probuzení naopak zacvičí. Jak to mají naši lektoři? Inspirujte se jejich odpověďmi.

Jak nastartovat pracovní den? Inspirujte se

Jak vypadá Váš typický pracovní den? Máte nějaký rituál, kterým zahajujete den, než jdete do práce?

Radek Tejkl, kreativec, grafik a webdesignér

Pracuji z obýváku, takže první rituál je přejít z ložnice do obýváku. :) Dávám si kraťoučkou rozcvičku. No, spíš je to takové protažení a prodýchání nového rána. Někdy si přečtu nebo pustím něco, co mě zajímá. Nikdy nezačínám e-maily.

Jiří Benedikt, konzultant, lektor a podnikatel

Ráno vstanu, chvíli si čtu nebo se něco učím a kolem deváté začínám doma pracovat na těch nejzásadnějších věcech, dokud jsem ještě čerstvý. Kolem 13:00 jdu do kanceláře, kde se potkáváme s kolegy z ehotelu, pracujeme na různých věcech, případně jim pomáhám s tím, s čím si neví rady. E-mail otvírám až kolem 16:00. Večer pak pracuju doma, jdu lézt na stěnu, běhat, nebo s přítelkyní nebo s kamarády vyrazím ven. Důležité je ráno si připomenout, proč člověk ráno vstává a jaká je ta nejdůležitější věc, která ho nejvíce posune k jeho cílům. A na té začít dělat. Protože jediné, co ovlivníte na vašem dlouhodobém růstu, je dnešní den.

Důležité je ráno si připomenout, proč člověk ráno vstává a jaká je ta nejdůležitější věc, která ho nejvíce posune k jeho cílům.

Tomáš Reinbergr, podnikatel, sportovec, meditátor a kouč

Jelikož jsem teď se ženou na půl na mateřské, je posledních 10 měsíců všechno jinak. Dříve jsem si rád vstal brzo, vypil zázvorový čaj, prošel se s dýchacím cvičením, dal pár pozdravů slunci, zameditoval 20 min, posnídal a poté vyrazil pracovat. Pracoval do oběda, a poté znovu do večeře, které předcházela 20 min meditace. Večer sport, kultura či žena. Teď je to ale tak, že dopoledne se stihnu sotva nasnídat, protože do 2 hlídám Davídka, poté si jdu odpočinout na pozdní oběd, chvíli si čtu, nebo medituju, než se dost vzpamatuju a můžu se pustit do práce či schůzek. Když chci zařadit četbu či nějaký sport, jdu spát okolo půlnoci a ráno v 7 už mi zase Davídek leze po hlavě. :) Ale prý to brzy skončí, cca za 15 let. :)

Mgr. Monika Hauptvogel, personalista a náborář z praxe

Mám kancelář doma, takže často vstávám v 7:00, v 7:02 jsem v županu u počítače a vyřídím a rozešlu emaily. Než ostatní lidi dojdou do kanceláře k emailu, tak já mám minimálně hodinu a půl času, kterou většinou věnuji sportu. Pak schůzky, konzultace, školení,…žádný den není stejný.

Každý den získám hodinu a půl navíc, kterou věnuji většinou sportu.

Karel Izeramarketingový profesionál na volné noze

Mám řadu rituálů:

  1. Vstávám většinou ve 4 hodiny ráno. Je-li práce více, nemám problém vstát i ve 2 ráno. Na vyspání mi stačí 6 hodin a většinou usínám s dětmi okolo deváté. Kolem třetí mám tedy již naspáno a mohu vstát. Mám pak čas si připravit plán dne a vyřešit největší úkol než se vzbudí děti a nastane ranní kolečko hygieny, snídaně a příprav na odchod. Když je dům po odjezdu rodiny prázdný, skočím ještě zpět do postele a hodinu a půl si čtu vzdělávací knihy a odborné články z mého oboru. Až poté se přesouvám k počítači a začínám práci pro klienty. To bývá kolem deváté hodiny.
  2. Po obědě si dopřeji procházku podél řeky, kde si urovnám myšlenky a plány a vracím se zpět k počítači kde pracuji, než se rodina později odpoledne vrátí. Odpoledne a večer se věnuji rodině.
  3. Toto se samozřejmě mění v dny, kdy mám naplánované schůzky s klienty či je nutné zařídit nějaké pochůzky po městě či úřadech.
Tento svůj rituál ještě stále upravuji a vylepšuji. Musím do něj propašovat nějaké pravidelné cvičení, to se mi zatím moc nedaří.

Tip: Ke svému rannímu rituálu můžete zkusit zařadit například Herbalife čaj, který může sloužit také jako doplněk stravy.

A jaké jsou Vaše denní rituály?
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry