Jak být v práci stále pozitivní? Začněte hned v pondělí | VímVíc.cz

Jak být v práci stále pozitivní? Začněte hned v pondělí

16. 05. 2017

V práci strávíme spoustu času. Někdy i víc, než doma. Jestli se chcete cítit dobře v pracovním prostředí, přečtěte si tipy, jak mít v práci dobrou náladu.

Jak být v práci stále pozitivní? Začněte hned v pondělí

Je velmi důležité, abychom se v práci cítili dobře. Jenom tak můžeme být dostatečně produktivní. Někdy ale není jednoduché být stále pozitivní. Přijdou chvíle, kdy se nám nebude nic dařit a radost z práce bude pryč. A pro tyhle chvíle se hodí mít na paměti tyto tipy, aby vám okamžitě zvedli náladu.

Snažte se usmívat a říkat pozitivní věci

Podle toho, jak se vyjadřujeme, se budeme i cítit. Jestliže si chcete udržet dobrou náladu, snažte se na věci a úkoly dívat pozitivně. Děkujte za pomoc a snažte se také pomáhat ostatním.Pokud moc nevíte, jak být pozitivnější, možná by vám mohl pomoci náš kurz o minimalismu.

Můžete svým chováním velmi ovlivnit chování ostatních. Buďte pozitivní.

Upevňujte vztahy s kolegy

Nemusíte být spolu hned nejlepší přátelé anebo znát každý detail z jejich života. Stačí ale přátelský vztah založený na vzájemném respektu a důvěře. Pamatujte, že pokud budete budovat přátelské vztahy se spolupracovníky, bude se vám celé pracovní prostředí zdát přátelštější a přívětivější. Jaké je prostředí ve vaší firmě? Napište nám do hodnocení zaměstnavatelů.

Vyzdobte si svoje „místečko“

V práci strávíme hodně času. Proto je fajn, aby to bylo prostředí, ve kterém se cítíme dobře. Vyzdobte si stůl fotkami nejmilejších nebo radostnými vzpomínkami a citáty. Budete se tak cítit šťastnější a plni motivace do dalšího pracovního dne.

Fotky, obrázky, radostné citáty. To vše vám zlepší náladu.

Učte se stále něco nového

Investujte sami do sebe a učte se nové věci. Budete se tak cítit sebevědoměji. Nemusíte hned jezdit na vzdálená školení. Můžete se například vzdělávat online. A pokud se vám zdá, že znalostí máte dost, můžete je předávat dalším.

Oceňujte sami sebe

Chvalte se a odměňujte se! Budete stále více namotivováni do dalších úspěchů

Znáte to, pokud se nepochválíte, nikdo jiný to za vás neudělá. To asi není (hlavně by neměla být!) tak úplně pravda, ale pokud sami sebe budeme chválit, rozhodně to ničemu neuškodí. Odměňujme se za věci, kterých jsme dosáhli. Zvýšíme si tak sebevědomí a ještě se budeme cítit lépe. Se sebevědomím by vám také mohl pomoci tento náš kurz.

Inspirováno článkem z Entrepreneur.com.

Tip: Pozitivní náladu vám zaručeně zajistí domácí mazlíčci. Nezapomeňte je odměnit zbožím z e-shopu zoohit. Uplatněte zoohit slevové kupóny a pořiďte krmivo a další vybavení pro zvířata za výhodné ceny.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Ze života firem a kanceláří