Hledáme kandidáty se znalostí věci, s energií a optimismem - říká zástupce DHL Information Services Lukáš Mandžikievič | VímVíc.cz

Hledáme kandidáty se znalostí věci, s energií a optimismem - říká zástupce DHL Information Services Lukáš Mandžikievič

17. 04. 2018

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor ve firmě DHL IT Services na IT pozice. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v DHL IT Services čeká a jak se připravit.

DHL kanceláře

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se k vám chce připravit na pohovor?

Jsme firma, kde panuje otevřená a přátelská atmosféra. Není proto nutné, aby se kandidát musel speciálně připravovat na interview v DHL IT Services. Chceme, aby se u nás kandidáti cítili příjemně, a to i v případě, že u nás uplatnění nakonec nenajdou. Rádi bychom, aby odcházeli s dobrým pocitem.

Chceme, aby se u nás kandidáti cítili příjemně, a to i v případě, že u nás uplatnění nakonec nenajdou.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Nejzáludnější otázka bývá hned ta první. Co víte o naší společnosti? Celý svět zná firmu DHL IT Services. Pošťáci, kurýři, letadla. My DHL IT Services jsme interní poskytovatel IT služeb této největší logistické skupině na světě Deutsche Post DHL IT Services. V Praze na Chodově máme největší datové centrum v České republice. Pracuje tam více jak 1 650 IT profesionálů 67 různých národností.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Hledáme nejen IT profesionály, kteří mají znalosti a zkušenosti ze světa IT. Oceníme také nové kolegy, které bude bavit práce v korporátním prostředí v globální firmě, kde mohou pracovat v týmu, jehož členové nebo i manažer jsou na několika různých místech světa. Dále hledáme ty, které bude bavit denně potkávat kolegy různých národností, což pro ně může být také velká možnost dále se rozvíjet.

Chceme, aby naši noví kolegové byli optimističtí, říká vedoucí náboru IT v DHL, Lukas Mandzikievic

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Jako první kandidáta zkontaktuje jeden z našich sympatických recruiterů. Během krátkého telefonického rozhovoru má uchazeč možnost dozvědět se více nejen o DHL IT Services, ale také o pozici samotné. Naopak my získáme o kandidátovi bližší informace ohledně jeho zájmu o danou pozici, jeho možnostech nástupu a platových očekáváních.

Nejdříve krátký telefonický pohovor a poté setkání v kancelářích na Chodově.

Dalším kolem je osobní setkání s manažerem týmu v našich kancelářích v Praze na Chodově. Někdy může být setkání i více, aby měl kandidát možnost potkat nejen svého budoucího šéfa, ale také své případné nové kolegy.

Pokud se uchazeč nemůže zúčastnit osobního setkání, naplánujeme buď telefonické nebo, v poslední době velmi oblíbené, interview přes Skype. Poté jdeme do finále a nejúspěšnější kandidát od nás dostane písemnou nabídku práce. Pak už je jen na něm, zda ji přijme a stane se naším novým kolegou nebo kolegyní.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

V IT prostředí se nám odehrávají vtipné příběhy hodně často. Jednou nám místo kandidáta volala jeho maminka, aby pro synka vyzvěděla více informací o jedné z našich otevřených pozic. Také už dávno nenosíme kravaty a obleky. Džíny a tričko jsou fajn. Ale stane se, že kandidát dorazí v kraťasech nebo teplákách a na nohou má ještě žabky.

Džíny a tričko jsou fajn, ale stane se, že kandidát dorazí v kraťasech nebo teplákách a na nohou má ještě žabky.

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Hledáme IT profesionály, takže určitě svými znalostmi a zkušenostmi ve svém oboru a zájmem o nové technologie. Chceme, aby naši noví kolegové byli optimističtí, přátělští a v neposlední řadě také komunikativní. A to zejména v angličtině.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří