4 tipy, jak ukončit pracovní den s dobrým pocitem | VímVíc.cz

4 tipy, jak ukončit pracovní den s dobrým pocitem

21. 07. 2017

Stává se vám někdy v práci, že jedinou věc, kterou se svým kolegou za pracovní den proberete je to, jak oba nemáte rádi svoji práci? Jak by se tohle dalo změnit?

4 jednoduché způsoby, jak skončit den v práci

Oddělení pracovního a osobního života

Pravdou je, že žádná práce není dokonalá, i když se všichni snažíme najít práci snů. Každému se někdy v práci nedaří, ale nikdy by to neměl být důvod pro to, aby myšlenky na pracovní den pronikaly hluboko do vašeho života a stíraly tak oddělení pracovního a osobního života. Nikdy byste si neměli příliš stěžovat na vaši práci. Pokud se stane to, že vám pracovní život bude příliš zasahovat do života osobního, možná je na čase porozhlídnout se po nějaké nové práci.

Jak ale předejít tomu, abyste do této pasti spadli aneb Co dělat na konci každého pracovního dne?

1. Sepište si, co jste všechno udělali

Abyste nezapomněli na to, že jste dnes udělali dost práce, sepište si, co všechno se vám v práci podařilo udělat. Pokud si vaše dnešní úkoly už nepamatujete, vytvořte si zítra to-do list a poté budete vidět černé na bílém to, co jste zvládli.

Pište si v práci to-do list, abyste mohli kontrolovat vaši produktivitu.

2. Připravte se na další den

Tento bod souvisí s bodem předchozím. To-do listy jsou skvělá věc, snažte se ale připravit na další den seznam úkolů přímo v práci a ne doma. Díky tomu, že si seznam úkolů napíšete už v práci bude jednodušší oddělení pracovního a osobního života.

3. Zorganizujte si svoje pracovní místo

Někdo nedokáže spát, dokud nemá uklizeno. Možná mezi tenhle typ lidí nepatříte, ale uklizený prostor bude opravdu působit lépe na vaši produktivitu. Je to totiž stejné jako s vaší myslí. Dokud máte hodně myšlenek, na žádnou se nemůžete dostatečně dobře soustředit. Pokud si ale myšlenky utřídíte, všechno najednou půjde lépe. Zkuste mít, až budete odcházet, uklizeno nejen v kanceláři, ale také v pracovně, nebo v bytě celkově. Uklizené prostředí bude dobře působit na vaši soustředěnost a pomůže vám při boji s prokrastinací.

4. Vždy mějte něco, na co se budete těšit

Štěstí není nic, co by ke člověku samovolně přišlo. Pokud ho chcete potkat, musíte mu jít naproti. Proto si udělejte plán toho, na co se těšíte. Ať už je to jenom večeře s přítelem anebo sobotní výlet s přáteli.

Když si do kalendáře naplánujete zábavné aktivity, budete na ně myslet častěji než na práci.

Naplánujte si kurz jógy pro začátečníky anebo začněte psát knihu. Jednoduše - pokud si budete plánovat šťastné chvíle se svými blízkými, budete šťastni ještě dřív, než takové chvíle vůbec nastanou.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Lektoři radí Start kariéry Úspěch v kariéře