ŠKODA: Obrovské zisky za minulý rok stále pokračují | VímVíc.cz

ŠKODA: Obrovské zisky za minulý rok stále pokračují

15. 04. 2018

Nejznámější automobilka v České republice vydělává rekordní částky. Kolik peněz Škoda Auto vydělává, jaké zajímavé novinky chystá do budoucna, nebo jaký je Škoda Auto zaměstnavatel? To se dozvíte v našem článku.

ŠKODA: Obrovské zisky za minulý rok stále pokračují

Obrovské zisky Škoda Auto

Největší a pravděpodobně také nejznámější automobilka v Česku slaví velké úspěchy. Za rok 2017 totiž dosáhla zatím historicky nejvyšších zisků. Pravděpodobně je za tím, podle analýzy ředitele, Klause Dietera Schumanna, výroba a také prodej dražších vozů vyšší třídy, jako je například SUV Škoda Kodiaq nebo Škoda Karoq. Celková suma zisků minulého roku byla ve výši 40,7 miliard korun a díky velkému úspěchu Škoda přemýšlí o rozšíření výroby. To by samozřejmě znamenalo i nová volná místa.

Prodej dražších vozů přináší Škodě čím dál větší zisky.

Škoda výrazně investuje do rozvoje

Pravděpodobně není žádným překvapením, že společnost Škoda Auto se snaží stále vylepšovat svoje produkty a přinášet na trh také spoustu novinek. V tuto chvíli je investice do rozvoje celkem 18,8 miliardy korun, což je o 4 miliardy více než v roce 2016. Škoda Auto se snaží vylepšovat také přímo svoje učiliště a nově se v Mladé Boleslavi investovalo například do lisovny hliníkových dílů a staví se tam také lakovna.

Škoda investuje do modernizace závodů v Mladé Boleslavi.

Přečtěte si také článek o platových třídách.

Škoda a plány do budoucna

Vzhledem k tomu, že se firmě Škoda Auto opravdu velmi daří, plánuje do budoucna také mnoho novinek. Do dvou let má v plánu uvést na trh celkem 19 nových modelů aut s tím, že 5 z těchto nových modelů bude dokonce na elektrický pohon. Velmi zajímavé také je, že v rámci gigantického koncernu Volkswagen předběhla Škoda v ziskovosti například i Audi. Proto se teď firma zaměřuje hlavně na Škodu.

Škoda Auto plánuje do konce roku 2020 představit 5 modelů elektroaut.

Elektroauta Škoda se budou vyrábět v Mladé Boleslavi

Firma Škoda postupně závody v Mladé Boleslavi vybavuje těmi nejnovějšími moderními technologiemi. Mnoho peněz navíc investují právě do elektromobility a právě první elektroauto s názvem Vision E by mělo být na trh uvedeno dokonce už v roce 2020. Vyrábět se podle ředitele bude právě v Mladé Boleslavi.

Pokud hodně narůstá zisk, mělo by to podle odborů znamenat také nárůst mezd. Firma chce také navýšit objem práce a najmout nové pracovní síly. To se ale mnoha lidem příliš nelíbí a argumentují tím, že už teď v Mladé Boleslavi není například dostatek bytů pro nové dělníky a pracovníky. Vše je tedy v tuto chvíli na vyjednávání podmínek obou stran.

Recenze Škoda Auto

A jak se ve firmě líbí zaměstnancům nebo jaké nabízí firma benefity? Škoda Auto má v současnou chvíli na VímVíc téměř 80 hodnocení a výsledných 4,3 hvězdiček z 5, což je velmi dobrý výsledek. Jeden ze zaměstnanců například o Škoda Auto píše toto:

„Velká nezávislá společnost s každoročním nárůstem mezd, která slušně vydělává a má opravdu silný základ. Je tu díky odborům spousty příspěvků zaměstnancům na volnočasové aktivity a taky dostatek volna.”

Pochvalné jsou ale i další recenze:

„Líbilo se mi pracovní prostředí, firemní kultura, dodržování zákonů, každoroční navyšování mzdy, výplata na účtě pravidelně 4. pracovní den v měsíci, spousta benefitů, snaha firmy o to, aby se zaměstnanci cítili dobře.”

Co by se ovšem podle zaměstnanců dalo v některých případech zlepšit, je třeba komunikace nadřízených směrem k podřízeným nebo celkově vysoké nároky.

Hledáte nové pracovní místo? Podívejte se na aktuální volná místa a určitě také na hodnocení firem, a to jak současnými, tak bývalými zaměstnanci. Můžete navíc k daným firmám přidat i vaše hodnocení, které poté potenciální uchazeči o práci velmi ocení.

Škoda Auto volná místa

Zaujala vás inovativní a velmi moderní společnost Škoda Auto? Podle slov předsedy představenstva Škoda Auto, Bernharda Maiera, se v Mladé Boleslavi plánuje vytvořit až kolem 3 000 nových volných pracovních míst. Vše ovšem záleží také na tom, zda vznikne dohoda s odboráři, kdy by mělo dojít také k zavedení 18 směnného provozu. Hlídejte tedy pracovní nabídky, nejlépe na kariérním portálu VímVíc a žádná zajímavá nabídka volného místa vám už neunikne.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Uvnitř firem a kanceláří