Uplatněte své nápady v Panorama Hotel Prague | VímVíc.cz

Hledáte práci v semknutém kolektivu, kde uplatníte svoje nápady? Vyzkoušejte Panorama Hotel Prague

22. 01. 2019

Práce v hotelu má tu výhodu, že se nikdy neokouká. Každý den se objevují nové tváře a příběhy. Navíc hotel nemůže fungovat bez sehraného týmu, takže lze očekávat práci v kolektivu, kde se lidé zajímají jeden o druhého. Zaměstnanci Panorama Hotel Prague jsou jedna velká rodina.

Nastartujte kariéru na pozici snídaňového číšníka

Praha z výšky

Panorama Hotel Prague se nachází na Pankráci vedle nákupního centra Arkády, jen čtyři stanice metra od centra Prahy. Vzhledem k tomu, že Pankrác je na kopci a hotel je výšková budova, je zde nádherný výhled na celou českou metropoli, které dominuje Pražský hrad. V hotelu je k dispozici 440 pokojů ve variantách Superior, Deluxe, Executive a výjimečné Presidentské apartmá.

V hotelové restauraci MEZZO si můžete objednat českou i mezinárodní kuchyň. Posedět a relaxovat můžete i ve stylové kavárně s terasou. Pro hosty je zde k dispozici řada standardních hotelových služeb i nadstandardní servis. Je možné zde uspořádat konferenci nebo aktivně či pasivně relaxovat v Top Deck Wellness a Fitness.

Firemní filozofie hotelu se zakládá na tom, aby byl tým zaměstnanců sehraný a jednotliví lidé byli vstřícní, přátelští a svou práci považovali za poslání nebo hobby. Rodinnou atmosféru umocňuje fakt, že na společenské akce pořádané hotelem jsou zváni také příbuzní a rodiny zaměstnanců. Pracovní kolektiv se potkává nejen v hotelu, ale i ve volném čase mimo něj.

Panorama Prague Hotel se nachází kousek od centra Prahy a díky své pozici nabízí krásný výhled na celé centrum města.
 Nastartujte kariéru na pozici snídaňového číšníka

PANORAMA tým

V kolektivu Panorama Hotel Prague samozřejmě existuje firemní hierarchie. Ta se ovšem zakládá na tom, že po lidské stránce jsou si všichni rovni. Zaměstnanec tak kdykoli může přijít za svým nadřízeným s jakýmkoli problémem, názorem nebo nápadem na zlepšení služeb. Může se spolehnout na to, že bude vyslyšen, a pokud jde o nápady, bude se moci podílet na jejich realizaci.

Zaměstnanci se tak aktivně podílejí na vytváření image hotelu. Jsou to právě oni, kdo se den co den setkává s hotelovými hosty a přesně vědí, jaká jsou jejich přání a požadavky. Díky tomu aktivně a nepřetržitě zlepšují kvalitu nabízených služeb. Pozitivní a otevřená pracovní atmosféra motivuje zaměstnance k tomu, aby měli zájem na bezproblémovém chodu hotelu.

Zaměstnecký tým Panorama Hotel Prague má na výběr z bohaté škály benefitů. Aktivní jedinci mají volný vstup do hotelového welness centra s bazénem a posilovnou.. Samozřejmostí je příspěvek na penzijní a životní pojištění a zvýhodněné ceny jídel v kantýně. Mezi další benefity patří například jazykové kurzy nebo společenské akce.

Zaměstnanci v Panorama Hotel Prague mohou přicházet se svými vlastními nápady a aktivně se podílet na jejich realizaci.

Pohovor je hračka

Chod hotelu vyžaduje celou řadu nejrůznějších profesí. Z toho logicky vyplývá, že průběh pohovoru se liší podle daného povolání. Na jiné otázky se bude muset připravit uchazeč o manažerskou pozici, pokojská nebo snídaňový číšník. Pohovor s každým uchazečem je originální, a proto se mění i jednotlivé otázky.

Také požadavky na zájemce o práci se liší. Například zmiňovaný snídaňový číšník by měl mít zkušenost s obsluhou hostů v restauraci a umět se dorozumět alespoň na základní úrovni v angličtině. Celkově tato pozice vyžaduje výborné komunikační i prezentační schopnosti, profesionalitu a příjemné vystupování.

Obecně ale platí, že by měl být při pohovoru uchazeč sám sebou. „My hlavně hledáme pozitivní a usměvavé kolegy, kteří mají srdce pro obor a chuť pomáhat hostům,“ upřesňuje Barbora Jelínková a dodává, že uchazeč by měl být přirozený optimista a usměvavý člověk s pozitivním přístupem k životu a práci. Všechno ostatní se dá naučit.

Uchazeč by měl mít pozitivní přístup k práci a optimistickou povahu. Informace o dané pozici se dozví v rámci školení a následně získá praxi.
Budova Hotelu Panorama Prague je dominantou pro celé okolí

O pohovoru s Barborou Jelínkovou, HR manažerkou hotelu

Jak probíhá rozhovor na pracovní pozice v Panorama Hotel Prague?

První kolo vždy vede HR coordinator nebo HR manažer. Druhé kolo pak probíhá s vedoucím střediska. Nicméně pokud uchazeč personalistu zaujme už v prvním kole, většinou hned přizveme i vedoucího, abychom proces nezdržovali. Třetího kola se účastní generální ředitel, který se rád setkává se všemi potenciálními kolegy. Pokud je v této fázi oboustranný zájem o spolupráci, proces nástupu může začít.

Co může úspěšný uchazeč po nástupu očekávat?

Noví kolegové se mohou těšit na spolupracovníky, kteří jim v začátcích pomůžou a zaučí je. Každý si nejprve projde kolečkem školení před tím, než se vůbec dostane na pracoviště. Dále svým zaměstnancům nabízí Panorama Hotel Prague širokou škálu benefitů, z nichž si vybere úplně každý.

Slevy na ubytování pro ty, kteří rádi cestují, příspěvek na penzijní a životní pojištění pro ty, kteří myslí na budoucnost, přístup zdarma do wellness a fitcentra pro ty, kteří se chtějí odreagovat, žít zdravě a dobře vypadat. Máme různé slevy na masáže, kosmetiku, pedikúru, zdarma i jazykové kurzy a naši kantýnu. Mnoha aktivit se můžou účastnit i rodiny zaměstnanců.

Je u vás možné absolvovat pohovor na dálku, například po Skypu?

Samozřejmě. Běžně děláme pohovory přes Skype, hlavně se zahraničními studenty, kteří k nám na pohovor nemůžou přijít osobně, nebo uchazeči, kteří jsou mimo Českou republiku a chystají se v brzké době vrátit zpět. Nicméně i pohovor na dálku je stále pohovor a uchazeč by to měl mít na paměti.

Jednou se nám stalo, že jsme dělali za přítomnosti generálního ředitele pohovor po Skypu se studentkou, která k nám chtěla na stáž. Slečna seděla v pyžamu v posteli, a když jsme se jí zeptali, jak je to možné, řekla, že se jí prostě z postele nechtělo. To není dobrá vizitka (dodává s úsměvem na tváři).

Zaujala vás nabídka práce v krásném prostředí mezinárodního hotelu? Pak přejděte rovnou na aktuální nabídku práce a staňte se jeho součástí!

Hotel Panorama Prague se může pochlubit skvělým týmem zaměstnanců
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Personalistika a HR Zaměstnání a podnikání