Jak vypadá recruitment v CN Group? | VímVíc.cz

Jak vypadá recruitment v CN Group?

16. 05. 2018

Zdeňka Krejčíková, Senior Recruitment Specialist v CN Group nám odpověděla na pár otázek, díky kterým zjistíte, že hledání práce může být i zábava.

Jak vypadá recruitment v CN Group?

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Nechceme kandidáty na pohovorech nachytat. Pohovory vedeme tak, aby se na nich všichni zúčastnění cítili příjemně. Proto žádné záludné otázky nepokládáme. Myslím si, že to už jaksi vyšlo z módy, ne? ☺

Žádné záludné otázky nepokládáme. Chceme, aby se kandidáti cítili příjemně.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát kterého hledáte?

Hledáme lidi, kteří se nebojí říct: „Já jsem to po...kazil“, když budeme slušní. U nás se totiž umění přiznat svoji chybu nosí. ;)

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

Obecně žádnou přípravu nevyžadujeme, ale je fajn, když si člověk před pohovorem přečte něco o firmě a umí výstižně bez nepotřebné omáčky popsat své zkušenosti. U vývojářů jsou pro nás důležité zkušenosti s programováním a jejich osobnostní rysy, aby zapadali do naší kultury a rozuměli si s týmem.

CN Group

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Výběrka máme jednokolové, kde se potkává kandidát, HR, manažeři a seniorní kolegové. Po pohovoru následuje nabídka nebo zpětná vazba, proč to nevyšlo. Pokud dáváme nabídku, současně zveme kandidáty na firemní snídani, kde se potkávají se svým budoucím týmem, který jim představí projekt, ukáže jejich stůl a nechá je nahlédnout do kódu. Prostě kandidátům neprodáváme zajíce v pytli, před nástupem přesně vědí, do čeho jdou.

Kandidátům neprodáváme zajíce v pytli, ale vždy přesně vědí, do čeho jdou.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Před pohovorem jsem o kandidátovi zjistila, že je fanoušek Douglase Adamse a díla Stopařův průvodce po Galaxii. (Kdo neví, tak v této knize je ručník označen za nejpotřebnější věc, kterou u sebe může mezihvězdný stopař mít.) A úplnou shodou náhod jsem náš pohovor naplánovala na ručníkový den 25.5., který spisovatele a jeho dílo připomíná. Proto jsme neváhali a s kolegy na pohovor s ručníky vyrazili. Byl to zážitek, jak pro nás tak i pro kandidáta, teda už kolegu.

CN Group

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Upřímností, pokorou a potřebou na sobě neustále makat.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Personalistika a HR