Jak vám pravidelné čtení knížek změní život? | VímVíc.cz

Jak vám pravidelné čtení knížek změní život?

05. 12. 2017

Na světě je mnoho názorů ohledně čtení knížek. Někdo literaturu miluje, jiný přečetl za život jednu knihu. Není to ale škoda? Co všechno nám knížky mohou dát, pokud jim to umožníme? Přečtěte si, v čem všem nám čtení pomáhá.

Jak vám pravidelné čtení knížek změní život?

Čemu čtení pomáhá? Zkušenosti a znalosti

Čím víc knih člověk přečte, tím víc znalostí, informací a odkoukaných zkušeností z toho získá. Díky tomu najdeme mnoho společných témat s různými lidmi, a celkově si vytvoříme velký přehled z různých oblastí života. Stejně tak se nám mohou do života velmi hodit určité typové situace z knih. Jak postavy zareagovaly? Jaký k tomu měli důvod? Bylo jejich jednání správné? Člověk se ze čtení knížek může naučit strašně moc.

Kouzelné čtení aneb Nekonečná představivost

Hra s fantazií a představivostí by se měla trénovat v každém věku. Nejen malé děti potřebují někdy utéct ze světa dospělých, zapomenout na povinnosti, které je v každodenním světě čekají a schovat se světu reality do světa konejšivých cizích světů.

Máte skvělou představivost? Chcete sami napsat knihu? Podívejte se na kurz jak napsat knihu.

„Knihy jsou pro lidi tím, čím pro ptáky křídla. John Ruskin

Čtení knížek jako relaxace

Někdo rád sportuje, někdo si raději odpočine v zahradě s knihou. Co kdyby se ale oboje spojilo? Vždy se hodí něco. Sport je super stejně tak, jako klid s knihou. Čtení knížek je přirozená forma relaxace, která vás zavede do jiných míst a dovolí vašemu tělu odreagovat se od pracovního vypětí. S výběrem vhodné knihy může pomoci čtení hodnocení a recenze knih a podle toho si vybrat tu nejvíce top.

Učení cizích jazyků

Někdo se například anglické fráze naučí snadněji, pro někoho je to tvrdý oříšek. Každému jde něco jiného. Čtení knížek v cizím jazyce je ovšem to nejjednodušší, co můžeme pro zlepšení svých znalostí udělat. Nejenom, že to získáme informace o kulturních zvycích jiných zemí, a budeme si číst v jejich originálním jazyce a mít tedy přesné verze knih bez překladatelských změn. Čtení knížek v cizím jazyce je také ta nejpřirozenější a nejsamovolnější výuka jazyka, jakou můžeme zkusit. Vyjde to nastejno jako sledování filmů v originálním znění.

Chcete se rychle naučit anglicky? Podívejte se na kurz jak se naučit anglicky.

Pouto s dalšími lidmi

Čtení knížek a literatura obecně je zájmem milionu lidí na celém světě. Je to neskutečně důležitá forma zábavy, která propojuje lidi přes všechny kontinenty. Díky tomu, že přečteme světově známou knihu, je velmi pravděpodobné, že pak snáze najdeme společné téma se zahraničními přáteli. Dlouhé diskuze se vedou také v rámci recenzí knih a jejich hodnocení mezi čtenáři.

„Kniha není než klíč, jenž otvírá zámek našich vlastních snů. Vladimir Tille

Stejně tak je velmi vítanou přidanou hodnotou i fakt, že se můžeme přidat do čtenářských spolků (ať už českých nebo zahraničních) a najdeme tak třeba známé na dopisování v onom jazyce, anebo přátele na celý život. A to už za to stojí. Knižní spolky i knižní kluby nejenže mohou posloužit k propojení mnoha lidí se společnými zájmy, ale taký poskytnout spoustu knižní inspirace. Zdrojem může být například katalog Knižní klub.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře