Jak firmy využijí aplikaci Lusk a v čem je lepší než Excel? | VímVíc.cz

Jak firmy využijí aplikaci Lusk a v čem je lepší než Excel?

06. 12. 2017

Rozhovor o tom, jak jednoduše komunikovat s uchazeči o práci, jak je hromadně testovat například pomocí video dotazníků a jak zvládnout moderní nábor levou zadní.

Jak firmy využijí aplikaci Lusk a v čem je lepší než Excel?

Co je to Lusk?

Lusk je online aplikace, která pomáhá organizaci týmu při náboru. Lusk vám usnadní kolaboraci s kolegy a zpřehlední celý náborový proces, ať najímáte 5 nebo 500 kandidátů měsíčně. Kandidáty vám umožníme přidávat z mnoha různých zdrojů, a posléze s nimi efektivně pracovat. Lusk umožňuje vše od hromadných emailů, sdílení souborů, štítkování, až po využití moderních nástrojů jako jsou například videodotazníky. Aplikaci můžete začít používat během pěti minut, je v češtině, a lze ji používat na počítači, telefonu či tabletu.

V čem Lusk pomáhá firmám? Čím je jim prospěšný nejvíce?

Lusk je hodnotný zejména pro firmy, které se potýkají alespoň s jedním z následujících problémů:

  • Pokud máte ve společnosti náborový proces, který vyžaduje zpětnou vazbu od více členů náborového týmu, pomocí Lusku komunikaci mezi kolegy velmi zjednodušíte. Bude snadné sledovat veškeré konverzace a rozhodnutí, které tým udělá a navíc získáte detailní kontrolu nad viditelností citlivých firemních informací.
  • Pokud se do vaší společnosti hlásí větší množství uchazečů, Lusk vám pomůže udržet nával CVček a emailů pod kontrolou. Kandidáty lehce seřadíte do kol specifických pro jednotlivé pozice, a skrz videodotazníky rychle identifikujete hodnotné pespektivní uchazeče.
  • V případě, že váš samotný náborový proces je složitější, Lusk vás také nezklame. Všechny informace týkající se kandidáta (interní konverzace, výsledky testů, soubory, odkazy, emaily, atp…) naleznete přehledně na jednom místě v kartě kandidáta. Vždy vám bude jasné v jakém bodě výběrového řízení se kandidát nachází a "co dál s ním".
V případě, že váš samotný náborový proces je složitější, Lusk vás také nezklame.

Co vidíte jako vaši největší výhodu oproti konkurenci?

Pro nás je zásadní, aby byla aplikace jednoduchá a srozumitelná. Aplikace nevyžaduje žádné školení, které jsou u korporátních aplikací bohužel často potřeba a tak je opravdu jednoduché začít. Jak pro vás, tak pro vaše kolegy. Naše aplikace se také vyznačuje tím, že se dá používat na počítači, na mobilech i na tabletech, a je dostupná v češtině, angličtině, polštině a španělštině.

Další výhodou je široké propojení Lusku s dalšími službami a nástroji. Stále pracujeme na nových integracích a nástrojích pro hodnocení, z nichž některé jsou již plně v provozu, jako například videodotazníky. A v neposlední řadě, také cena může být pro zákazníka atraktivní, neboť se odvíjí od počtu kandidátů přidaných do aplikace. Cena je tedy proporční času a úsilí, které firmám ušetříme. Myslíme si, že tenhle přístup je nejférovější a umožňuje i menším firmám využít moderních nástrojů.

Jak probíhá napojení firmy na Lusk?

Začít používat Lusk můžete téměř okamžitě. Stačí se zaregistrovat a zkusit si bezplatnou zkušební verzi. Nepotrvá to déle než 5 minut. Každá organizace dostane vlastní webové stránky, na které lze ihned začít zveřejňovat své nabídky práce. Ty lze využít na sociálních sítích, v online reklamách anebo na ně odkázat přímo z vašeho firemního webu. Další propojení pak záleží na potřebách každé organizace. Naším cílem je ale držet množství nastavení na minimu, aby se naši uživatelé mohli soustředit na to, co je pro ně důležité - nábor.

Registrace do Lusku netrvá déle než 5 minut.

Jaké novinky a inovace chystáte do budoucna?

V krátkodobém horizontu budeme vydávat novou funkci, která umožní našim uživatelům lépe sdílet kandidátské profily s uživateli, kteří ještě nejsou součástí aplikace. Poté se naše zaměření přesune na funkce související s GDPR (General Data Protection Regulation, pozn. redakce).

A proč by měly firmy používat Lusk namísto Excelu?

Lusk oproti Excelu umožňuje automatizované shromáždění kandidátů z více zdrojů na jednom místě, publikaci nabídek práce kamkoli se vám zachce, efektivní spolupráci členů týmu v reálném čase na konkrétních pozicích, e-mailovou komunikaci s kandidáty, videodotazníky, detailní kontrolu nad viditelností jednotlivých informací o kandidátovi, a mnoho dalších vymožeností, které vám prostá tabulka jen tak nenabídne. To všechno na bezpečném místě (GDPR) bez rizika ztráty citlivých firemních dat.

Vyzkoušejte Lusk sami.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry