Baví vás výzkum a vývoj? Tak hledáte práci v Novanta | VímVíc.cz | VímVíc.cz

Baví vás výzkum i vývoj nových technologií? Staňte se součástí mezinárodních projektů ve firmě Novanta

03. 01. 2019

Novanta posouvá moderní společnost zase o krok kupředu. Pokud se chcete podílet na vytváření něčeho smysluplného, co sahá za hranice technických vymožeností, popřemýšlejte o zaslání vašeho životopisu právě do této úspěšné mezinárodní společnosti.

Novanta hledá nové posily do zaměstnaneckého týmu

Novanta – inovace, na kterých záleží

Novanta je neustále rostoucí nadnárodní firma z Massachusetts fungující již od roku 1968. Dělí se na tři technologické oblasti: Vision, Precision Motion a Photonics. Každá oblast je pak ještě dále rozvětvena na menší části.

Brněnská pobočka je vedena jako výzkumné a vývojové centrum společnosti, zaměřující se především na vývoj nových produktů v oblasti zdravotnictví, zejména pak na integraci operačních sálů. Své projekty si pobočka sama navrhuje a následně i provede jejích realizaci. Po prezentaci produktu přenáší brněnský tým výsledky své práce také na globální trh. Jako typický produkt si můžete představit certifikované a precizně navržené zdravotnické přístroje nejnovějších technologií. Příkladem může být vlastní vestavěný hardware nebo vývoj softwarů či Front-End aplikací.

Vše směřuje k inovacím vylepšujícím efektivitu práce v nemocnicích, vývoji v oblasti minimálně invazivní chirurgie nebo rozvoji oblasti robotiky a automatizace. Nepostrádáte-li vášeň pro řešení komplexních technických problémů, které vedou k průlomovým vynálezům, firma Novanta vás jistě ráda přivítá na osobním setkání.

Pohovor? Ne, spíše rozhovor

I přes všechny poučky a rady o tom, jak se připravit na pohovor, každý ve skrytu duše doufá, že se záludným otázkám vyhne. Dotazy typu „jaké zvíře byste chtěl být?” nebo „kde se vidíte za 5 let?” ale u Novanty nečekejte. Firmu spíše zajímá společný směr s tím, s kým zrovna hovoří. Téma hovoru je tedy spíše samotná firma, její cíle, a jak do toho všeho zapadnete vy.

„Věříme, že se dá pohovor dělat i jinak a zkušenost nám říká, že je to nakonec pro obě strany daleko komfortnější.”

Jako kandidátovi vám budou stejně tak kladeny otázky, jako i nabízeny informace o fungování firmy. Čeká vás praktická ukázka produktů, na kterých firma pracuje, obeznámení s potenciálním nadřízeným i týmem pracujícím ve vašem oboru.

Praktické dovednosti nad tituly

Jakmile je jasné, že s firmou máte společnou představu o budoucnosti, teprve pak přichází diskuze o vlastních technických zkušenostech, na které občas navazuje i praktická zkouška dovedností. Tu mluvčí Patrik Bartko popisuje takto:

„U některých pozic zadáme uchazeči v rámci technického kola příklad a následně diskutujeme, jak by k řešení přistupoval, na co kladl důraz, na co by si dal pozor a podobně. Stačí nám ukázka stylu kódování, nepotřebujeme, aby kandidát na místě kompletně naprogramoval bezchybné řešení příkladu.”

Takto tedy firma efektivně zjistí vaše dovednosti. Dozví se tak, zda byste svým stylem přemýšlení zapadli do týmu a jestli byste byli pro firmu – a ta zase pro vás – přínosem.

Pokud se představy a požadavky obou stran potkávají, počet titulů ani vysoká škola nejsou důležité.
Oficiální logo společnosti Novanta

Co nepodcenit?

Tak, jako před každým pohovorem, je i zde zásadní dobře se informovat o tom, čím se společnost zabývá. Do úplných detailů vás ale samozřejmě zasvětí až na místě.

Mějte také nachystané své portfolio praktických zkušeností nebo projektů. Ale nebojte se, podle slov Patrika Bartka jde především o relevantní zkušenosti, které mohou být například i řešení školních projektů či zpracování výzkumů v rámci závěrečných prací. Není tedy nutné mít léta praxe, můžete být i čerstvý absolvent, který jednoduše ví, co dělá.

„Kandidát by měl být u pohovoru hlavně sám sebou, neměl by nic předstírat, a hlavně by neměl být nervózní.”

Firma Novanta si zakládá na svých hodnotách. Těmi jsou dodržování slibů a skvělý tým. Dále je důležité být realista a přitom se snažit stále posouvat své limity. Pokud na svět nahlížíte v podobném duchu, neváhejte Novantu kontaktovat přímo na brněnské pobočce a poznejte, jestli náhodou nemíříte stejnou cestou.

Momentálně hledá firma kolegu na pozici Software Developer Test Automation v Brně, který se bude podílet na vývoji nových medicínských zařízení, vyvíjených v řadě oblastí až na hranici dnes dostupných technologií.

Zaujala vás nabídka společnosti Novanta? Pak neváhejte a dejte o sobě vědět zasláním životopisu!

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Personalistika a HR Zaměstnání a podnikání