Škoda Auto: největší česká automobilka | VímVíc.cz

Škoda Auto: největší česká automobilka

24. 07. 2017

ŠKODA AUTO působí v České republice již 120 let a je největší automobilkou v zemi. Jak ŠKODA AUTO vznikla a jakou kariéru ŠKODA AUTO nabízí?

Škoda Auto: největší česká automobilka

Všechno začalo bicyklem

Když bychom chtěli nahlídnout do historie ŠKODA AUTO, všechno začalo vlastně bicyklem. Bylo to roku 1895 a mechanik Václav Laurin jej konstruoval spolu s knihkupcem Václavem Klementem. Postupně přešli na výrobu motocyklů, které byly tehdy jedny mezi prvními na světě a konečně také na výrobu automobilů.

Laurin & Klement a ŠKODA

Později, v roce 1925 se již společnost Laurin & Klement spojila tehdy se strojírenským podnikem ŠKODA Plzeň díky tomu dosáhli skvělého, až průlomového, úspěchu s automobilem modelu ŠKODA Popular. V roce 1991 se skupina přesunula do vlastnictví Volkswagenu a vyrábějí stále nové typy vozů.

Kariéra ve ŠKODA AUTO můžete:

1. Nastoupit do Mladé Boleslavi

Jakožto největší automobilka v České republice patří ŠKODA AUTO také k největším zaměstnavatelům. V Mladé Boleslavi mohou zájemci nastoupit do výroby a podnik jim poté nabízí mnoho benefitů.

2. Podpořit tým ŠKODA IT

ŠKODA AUTO hledá v současné době také talenty pro oblast IT. Zájemci se mohou podílet na projektech pro klíčovou oblast automobilky prostřednictvím vývoje informačních a výpočetních systémů.

3. Připojit se do technického vývoje ŠKODA Auto

Pro další generace vozů ŠKODA AUTO je možné nastoupit také do technologického týmu, kde ŠKODA AUTO slibuje prostředí vybavené špičkovými technologiemi.

Chcete pracovat pro ŠKODA AUTO? Můžete vybírat z velkého množství odvětví.

4. Navrhovat pro ŠKODA Design

Jestliže jste kreativní duše, která má blízko k designu, ŠKODA AUTO stále hledá kreativní talenty, kteří se budou podílet na podobě příštích generací vozů ŠKODA AUTO.

U ŠKODA AUTO můžete přeměnit své vize v realitu.

5. Škoda Auto Kvasiny

ŠKODA AUTO hledá také nové kolegy do závodu Kvasiny. Ten v současné době prochází velkou modernizací a také rozšířením. Je možné hlásit se přímo do výroby.

Pro studenty a absolventy: ŠKODA Auto vysoká škola

1. Praxe a vedení závěrečných prací anebo Doktorandský program ŠKODA AUTO

Společnost nabízí také odborné vedení závěrečných prací anebo také doktorandský program pro studenty doktorského studia.

2. ŠKODA Trainee pro absolventy Magisterského studia

Pro zájemce také firma nabízí program Trainee, díky čemuž mají uchazeči možnost poznat, jak funguje jedna z největších a nejmodernějších firem v České republice vevnitř. V rámci programu si zájemci projdou různými odděleními anebo třeba zahraniční stáží.

Víte, jak to chodí v podniku ŠKODA? Jaké jsou benefity a další zajímavosti? Můžete nám o tom říct v hodnocení firem.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří