Ze života řetězců: Jaká je kariéra v Albertu? | VímVíc.cz

Ze života řetězců: Jaká je kariéra v Albertu?

29. 06. 2017

Jaké podmínky a výhody nabízí Albert svým zaměstnancům? Kolik peněz si zaměstnanci Albertu vydělají a co plánuje mateřská společnost Ahold do budoucna?

Albert kariéra

Kariéra v Albertu

Zaměstnání v Albertu nabízí stejné pracovní pozice jako Lidl, Tesco nebo Kaufland. Na prodejnách stále shánějí pokladní nebo vedoucí týmu, v logistice hledají pracovníky expedice nebo skladníky a na centrále se uplatní široké množství jedinců od HR, PR a IT specialistů až po finanční experty.

V Albertu se uplatní maminky na mateřské, důchodci, absolventi, ale i vysoce specializovaní odborníci.

V platovém ohodnocení Albert propadl

Ve velkém srovnání platů v obchodních řetězcích, které dělal server iDnes.cz byly hodnoceny platové podmínky obchodních řetězců v Česku. Společnost Ahold provozující Albert ovšem právě ve srovnání platů zcela propadla. Zaměstnanci Albertu si na konci roku 2016 odnesli v průměru 17 725 Kč. A to znamenalo nejméně ze všech podobných velkých řetězců.

V roce 2017 už dvoje zvyšování platu

Od července letošního roku by ovšem mělo dojít již ke druhému zvyšování platu. Ahold se na tom dohodl s odbory, které už v minulém roce upozornily na nízké platy pracovníku Albertu. Navyšování platu v červenci naváže na zvyšování platů z ledna roku 2017, kdy se průměrná mzda zaměstnanců navyšovala přibližně o 5 %. Průměrné celkové letošní navýšení platu zaměstnanců Albertu dosáhne 13,5 %.

Situaci z minulých let ovšem Albert nahrazuje postupným navyšováním platu. Letos se plat v Albertu zvedal již dvakrát.

Možnost vzdělávání v Albertu

Stejně jako v dalších obchodních řetězcích, i v Albertu funguje systém služeb zaměstnancům. Benefity jsou například v osobnostním přístupu k dovednostem jedince, možnost dalšího profesního vzdělávání anebo kariérního růstu. Vzhledem k postupnému navyšování platů by tedy řetězec do budoucna snad neměl mít problém s obsazováním pracovních pozic.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Uvnitř firem a kanceláří Ze života firem a kanceláří