GoodCall zvedl laťku v HR recruitmentu | VímVíc.cz

GoodCall zvedá laťku v HR recruitmentu. Buďte při tom!

27. 02. 2019

Společnost GoodCall je inovativní koncept, který funguje jako náborová agentura s přidanou hodnotou. Kromě recruimentu se zaměřují na vzdělávání trhu skrze Recruiment Academy a vyvíjejí software umožňující propojení nejrůznějších databází a sociálních sítí.

GoodCall zvedá laťku v HR recruitmentu. Buďte při tom!

V centru dění

Společnost GoodCall sídlí ve stylových kancelářích v Paláci Koruna na pražském Václavském náměstí, ale není problém pracovat z domova nebo z druhé strany zeměkoule. Firemní kultura je startupová, takže se žádnému zaměstnanci nestane, že by jeho dobrý nápad zapadl. Každý má volnost se realizovat a zároveň povinnost mít odpovědnost za svou práci. Jak dodává jeden z manažerů: „Při práci by se měl člověk bavit.“

Není proto překvapením, že firma v hodnocení na pracovním portálu VímVíc získala 4,8 hvězdiček z pěti možných. To znamená 100% doporučení. Jak píše Kristýna Kočandrlová: „Pro mě je GoodCall místem neustálého šrumu a dobré nálady a také plné skvělých lidí a příležitostí dozvídat se o světě recruitmentu něco nového. Zároveň si jako studentka cením možnosti velké flexibility a vstřícnosti k mým studijním aktivitám.“

Fakt, že je GoodCall unikátní svou kulturou a přístupem k práci i zaměstnancům potvrzuje i Alžběta Knorková: „Kultura u nás je startupová a zároveň profesionální. Máme velice dobré vztahy, rádi se spolu smějeme a užíváme si možnost společně pracovat. Trávíme spolu čas i mimo kancelář a na fotky z našich akcí se můžete podívat ve foto galerii.“

Společnost GoodCall se zaměřuje na nábor zaměstnanců a vývoj recruitment softwaru.

Tipy pro uchazeče

Na to, jak se připravit na pohovor, neexistuje univerzální návod. Pokud se budete držet určitých pravidel, šance na úspěch se zvyšují. Rozhodně se vyplatí být sám sebou, nic nepředstírat a nebát se ukázat i svoji autentickou osobnost. Zjistěte si také podrobné informace o firmě a dané pracovní pozici. „Dále je prima vidět, zda se kandidát připravil na pohovor a ví, s kým se setkává, tedy například nekomolí jeho jméno,“ dodává Alžběta Knorková.

Univerzální je předpoklad, že pro firmu chcete pracovat a víte, jakou pro to máte motivaci. V tomto ohledu se vyplatí mít v zásobě příklady, čím vás společnost zaujala. Obecně mají výhodu uchazeči, kteří jsou učenliví, přirozeně zvídaví, mají pozitivní přístup k řešení každodenních výzev a radost z práce v přátelském kolektivu. V GoodCall hledají otevřené lidi, kteří umí pracovat i ve stresu a pod tlakem.

V rámci přípravy na pohovor si zjistěte informace o společnosti i dané pozici a buďte sami sebou.
GoodCall zvedá laťku v HR recruitmentu. Buďte při tom!

3 otázky pro Alžbětu Knorkovou

Zeptali jsme se Alžběty na 3 otázky, jak uspět na pohovoru v GoodCall.

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Důležitá je autenticita. Uchazeč by měl být přirozený, čímž myslím, že nebude příliš formální, ani zbytečně familiární. Dokáže odhadnout situaci a ví, jak se v ní chovat. Velký důraz klademe na schopnost používat „common sense“, tedy obyčejný selský rozum. Oceňujeme také smysl pro humor, pozitivní energii a zapálení pro věc. To se mimo jiné dobře projeví na tom, zda uchazeč přesně ví, proč chce dané povolání zastávat. V neposlední řadě hraje velice důležitou roli první dojem se vším, co k němu patří. Hlavně tedy oční kontakt nebo dobrý stisk ruky.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Snažíme se, aby výběrové řízení bylo pro kandidáty pozitivním a rozvojovým zážitkem. Nejprve kandidátovi zavoláme a zjistíme podrobnější informace. Poté následuje krátké individuální Assessment Centrum, kde má kandidát příležitost vyzkoušet si pracovní náplň v rámci dané pozice, a setkat se s recruiterem. Posledním krokem je tzv. demo. Kandidát k nám přijde v běžný pracovní den, seznámí se s týmem a nahlédne na chod společnosti. Vyzkouší si skutečnou práci v reálném čase. Je to skvělá příležitost vyjasnit si očekávání z obou stran. V rámci celého procesu myslíme i na to, že jde o formu partnerského vztahu, kde se obě strany rozhodují, zda je právě tohle „to pravé ořechové”. Jinými slovy nejen my jako zaměstnavatel si vybíráme své zaměstnance, ale i kandidát si vybírá svého zaměstnavatele.

Na co se u vás mohou uchazeči těšit?

Naši kandidáti se mohou těšit na příjemné a zároveň akční setkání, kde budou moci zažít mnoho věcí a poznat nejen naši společnosti, ale i danou pozici. Kromě nahlédnutí do fungování firmy nabízíme každému kandidátovi i podrobnější zpětnou vazbu na jednotlivé aktivity. Ta může sloužit jako podklad pro další rozvoj nebo čistě pro zajímavost. Kandidáti se dozvědí, v čem byli silní a na čem naopak zapracovat. Dále se kandidáti mohou těšit na mumifikovaný mech a dobré kafe!

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Práva a povinnosti zaměstnanců Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Personalistika a HR Zaměstnání a podnikání