Datacruit: Mobilní aplikace pro recruitery ulehčí nábor | VímVíc.cz

Datacruit: Aplikace pro řízení náboru moderním způsobem

23. 02. 2018

Jednoduché budování sítě kandidátů je základem pro úspěšný nábor. Jak vám s tím mohou pomoci moderní aplikace? Podívejte se na článek o tom, jak dělat nábor rychleji a lépe. Třeba pomocí Datacruitu.

Mobilní aplikace pro recruitery Datacruit ulehčí nábor

Strategie “post and pray” se firmám nevyplácí

V současnosti se mnoho firem, co se týče náboru, spoléhá hlavně na sociální sítě a pracovní portály. Přidají svůj inzerát, kde se objevuje nabídka práce, a poté už se jen modlí k tomu, aby na jejich nabídku odpověděl co nejlepší možný uchazeč. Problém ovšem je, když se takový ideální kandidát neozve anebo - když se neozve vůbec nikdo. Zdlouhavý proces bývá pro firmu často i ztrátou času. Problém závislosti na inzerci je i to, že firma vlastně pokaždé začíná znovu a není schopna oslovit kandidáty z minulosti. Tedy v tom případě, pokud si “neúspěšné” kandidáty náborář nezanáší alespoň do tabulky v Excelu, aby se k nim později mohl vrátit.

Základem je budovat síť zájemců o pracovní nabídky.

Pravdou ovšem je, že Excel pro nábor zaměstnanců neumožňuje efektivní práci v rámci týmu recruiterů a navíc má velmi omezené možnosti vyhledávat přímo v jednotlivých životopisech uchazečů.

Klíč je v budování efektivní sítě kandidátů

Jak tedy dělat moderní nábor? Nábor bude do budoucna čím dál více o marketingu. Vaším základním cílem by ovšem mělo být, abyste si budovali vlastní síť kandidátů, pomocí které budete moci se všemi uchazeči dále komunikovat. A to přesně umožňuje aplikace Datacruit, která v sobě propojuje data a recruitment. Díky ní je možná jednoduchá komunikace napříč všemi složkami náboru, vyhledávání v životopisech všech zájemců a máte nábor neustále pod kontrolou.

Neustálý a jednoduchý přístup k životopisům všech uchazečů a zájemců.

Unikátní plugin pro LinkedIn

Další nástroj, který Datacruit nabízí, je unikátní plugin pro LinkedIn. Profesní platforma LinkedIn je v současné době jednou z nejvyužívanějších sociálních sítí v náboru a díky této podpoře přímého oslovení pomocí LinkedIn pluginu, je možné ušetřit až 70 % času, který by připadl na oslovení a vyhledávání daných jedinců. Díky tomuto pluginu, dostává hledání uchazečů přes LinkedIn úplně nový rozměr.

Datacruit ATS pomůže s výběrem nejlepších kandidátů v kratším čase.

Největší výhody Datacruit ATS

Díky používání moderní náborové aplikace Datacruit si můžete celý náborový proces ve vaší firmě velmi ulehčit. Ať se to týká přímo vyhledávání konkrétních uchazečů, průběhu výběrového řízení, nebo komunikace s manažery. Hlavní výhody Datacruit ATS jsou:

  • Moderní a prověřené recruitment workflow
  • Podpora přímého oslovení uchazečů (např. unikátní LinkedIn plugin)
  • ,,Google styl" vyhledávání
  • Analytika a interpretace dat z náboru
  • Data o pohovorech
  • Snadná komunikace s hiring manažerem (přes speciální portál)
  • Online sdílení pozice
  • Jednoduché a intuitivní uživatelské rozhraní
  • Jednoduché spuštění platformy a individuální přístup
Oslovujte jednoduše i ty kandidáty, se kterými jste v minulosti byli v kontaktu.

Skvělá možnost pro vytváření Talent poolu

Hledání nových zaměstnanců je velmi důležité pro dosahování dobrých obchodních výsledků. Často ovšem odmítnete někoho na danou pracovní pozici, kdo by se vám ale najednou hodil na pozici jinou. Díky moderním náborovým aplikacím, jako je Datacruit ATS, jde bývalého kandidáta oslovit velmi jednoduše. Je možné si tak vytvářet vlastní databázi - Talent pool, zájemců o pracovní nabídku, a nadále s nimi pracovat. Až je budete v budoucnu znovu potřebovat oslovit, uděláte to díky Datacruit ATS rychle a efektivně.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor