5 věcí, které jsou v úspěchu zásadní | VímVíc.cz

5 věcí, které jsou v úspěchu zásadní

23. 12. 2017

Existuje několik tipů na to, jak být úspěšný. My jsme vybrali 5, které jsou nejdůležitější k tomu, aby se nám dařilo. Jakých 5 věcí je v úspěchu zásadních?

5 věcí, které jsou v úspěchu zásadní

Jednou a čas riskujte

Kdo nikdy nezariskoval, nikdy nemůže nic získat. Je potřeba občas vystoupit ze své komfortní zóny a jednoduše riskovat to, že se vám nezadaří. Že budete odmínuti a že něco nezvládnete. Lidé nejsou předurčeni k tomu, aby byli bezchybní. Všichni děláme chyby, které jsou ale zásadní pro to, abychom dále rostli. Abychom se poučili ze starých chyb a už je znovu neopakovali. Abychom byli každý další den lepší verzí sebe sama.

Neporovnávejte se s ostatními. Porovnávejte se pouze se sebou samým.

Vytvořte si pořádnou dávku odolnosti

Možná se vám skutečně nedaří a všechno se vám tak nějak sype pod rukama. Je ale pouze na vás, jak se k tomu postavíte. V knize Poslední přednáška je popisováno to, že překážky v našem životě nejsou pro to, aby nás drželi dál od našeho snu. Jsou tu k tomu, aby nám dali šanci ukázat, jak moc něco chceme a jak si za tím dokážeme jít. Překážky jsou tu od toho, aby vyfiltrovali ty, kteří mají vlastně jiné sny.

Buďte lepší, než vaši vrstevníci

Život vás naučí to, co žádná univerzita na světě. Možná v práci příliš nezapadáte do kolektivu a trápí vás to. Faktem ale je, že zaměstnání není střední škola. V práci už příliš nezáleží na tom, s kým se bavíte, ale jaké jsou vaše vlastní výsledky. Zkuste se v takovou chvíli tedy více zaměřit na sebe a můžete si zkusit vzít i nějakou práci navíc. A hlavně nezapomeňte - je rozdíl mezi tím být s někým kamarád a být přátelský. Pro vyší pozice se hodí zejména ta druhá možnost.

Je rozdíl mezi tím být s někým kamarád a být přátelský.

Snažte se být blízko HR

Pokud máte ve firmě oddělení HR (a bylo by poněkud zvláštní, kdybyste neměli), snažte se pohybovat blízko HR. Čerpejte informace o tom, jak to chodí s uchazeči a zkuste se také zeptat, v čem byste se mohli zlepšit a jaké pozice se budou otevírat. Díky otevřené komunikaci a zájmu můžete získat velmi zajímavé informace a následně třeba i nabídky práce.

Hlaste se do projektů, které jsou nad rámec

Strategie pro to, abyste dali vědět o svých kvalitách a zapálení, je například dobrovolničení. Můžete díky tomu poznat mnoho nových lidí, názorů a získat důležité zkušenosti. Nebojte se projektů nad rámec, pokud na to máte časovou kapacitu. Ukažte, že se zajímáte o víc věcí, než se na první pohled může zdát.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře