5 důvodů, proč se nám v práci nedaří tak, jak bychom chtěli | VímVíc.cz

5 důvodů, proč se nám v práci nedaří tak, jak bychom chtěli

28. 11. 2017

Říkáte si někdy v práci jak být úspěšný? Práce pro nás představuje velkou část našeho života a chceme se v ní cítit dobře. Přečtěte si, jakých je 7 chyb, kterých se dopouštíme, a jak se jim vyvarovat a zaručit si úspěch.

5 důvodů, proč se nám v práci nedaří tak, jak bychom chtěli

#1 Nedostatek vytrvalosti

Mnoho lidí neuspěje ne proto, že by měli nedostatek znalostí nebo talentu, ale proto, že svou snahu prostě a jednoduše vzdali. Zapamatujte si tedy dvě důležitá slova. Vytrvalost a odolnost. Vytrvejte ve snaze dosáhnout cíle a odolávejte věcem, které vás ve stejnou chvíli od toho odrazují. Vždy poté podstupte určitou sebereflexi toho, jak jste se snažili a zda není čas na to udělat ve vašich postupech změnu. A také pamatujte na to, že na začátku všeho je také zásadní vaše motivace.

Máte problém s rozložením času? Podívejte se na některé online kurzy, například na onlie kurz time-managementu.

#2 Nedostatek přesvědčení

Další problém, který vás může trápit při vaší cestě za pracovním úspěchem, je nedostatek přesvědčení. Možná je důvodem nespokojenost také neuspokojivá čistá mzda, která vašemu přesvědčení, že děláte v práci záslužnou činnost, také moc nepomáhá. Zkuste určit “viníka” vašeho nedostatečného zájmu dělat práci na 100 %. Ujasněte si vaše hodnoty a směr a pokud to bude třeba, můžete nakonec i změnit zaměstnání.

Přemýšlíte o změně zaměstnaní? Podívejte se na aktuální nabídky práce.

Proč vás provází neúspěch? Možná vám chybí dostatek přesvědčení?

#3 Nepřijetí chyb z minulosti

Úspěch je hezká věc, ovšem ne vždy se nás drží. Jedna z největších chyb, kterou můžete udělat, je, že si nepřipustíte chyby, které jste udělali. Neúspěch je pro nás svým způsobem učitel a my se díky tomu můžeme poučit. Zkuste problém více zanalyzovat a zjistěte, proč váš postup nefungoval. Nikdy se ale v neúspěchu neutápějte, pouze si z něj zkuste vzít ponaučení.

#4 Špatné sebevědomí

Nedostatek sebevědomí je nejen v pracovním prostředí velký problém. Lidé, kteří mají špatné sebevědomí se často snaží najít sami sebe místo toho, aby pracovali na své osobnosti a na tom, jací chtějí být. Nedávejte si žádnou nálepku. Možná se vám něco nepovedlo, ale dokud se snažíte, nelze mluvit o neúspěchu. Mrkněte také na online kurz pro zlepšení sebevědomí.

Co takhle zkusit na nějaký čas úplně jiný životní styl? Podívejte se na online kurz úvod do veganství.

#5 Fatalistický přístup

Lidé, kteří mají tento přístup k životu mají pocit, že nic nemohou ovlivnit, a že se všechno děje bez ohledu na jejich snahu a přičinění. Nedokážou tak nikdy přijmout zodpovědnost za svoje činy. Zkuste se místo toho podívat do zrcadla a řekněte si, že můžete ovlivnit svůj život. Možná ne všechny fáze vašeho života, ale můžete změnit svůj přístup k tomu, až se vám nebude dařit.

Jak se cítíte v práci? Ohodnoťte firmu pomocí recenze.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Ze života Ze života firem a kanceláří