Jednorázové brigády: Nejen pro studenty | VímVíc.cz

Jednorázové brigády: Nejen pro studenty

05. 09. 2017

Takzvané jednorázové brigády jsou poměrně dost oblíbené. Člověk si totiž může vydělat peníze, které dostane často dokonce ihned na ruku. Výhodné jsou nejen v podobě brigády pro studenty, ale také třeba jako práce na mateřské. Jaké jednorázové brigády jsou nejčastější a kde je hledat?

Jednorázové brigády: Nejen pro studenty

Jednorázové brigády jsou zajímavou alternativou k tradičním brigádám nejen pro studenty. Jaké "krátkodobé" brigády jsou nejoblíbenější?

Sběr ovoce nebo chmelu

Brigádou, která je aktuální především v podzimním období, je například sběr ovoce. Pokud jste student a chcete si rychle vydělat, sběr ovoce bude sice poměrně dřina, ale peníze můžete dostat ihned. V určitých místech České republiky se můžete setkat také například se sběrem chmelu. Tak co takhle se podílet na sběru surovin na lahodný mošt nebo jiný národní nápoj?

Výpomoc na stavbě

Jednorázová brigáda, vhodná hlavně pro muže, je například tradiční výpomoc na stavbách. Tyto sezónní práce se rozjíždějí hlavně od jara a člověk si může zajistit rychlý příjem za odvedenou práci. Najít takovou brigádu navíc není vůbec obtížné, na sociálních sítích se totiž nabídkami tohoto typu doslova hemží. Stačí do vyhledávače zadat např. heslo jednorázové brigády Praha a určitě si vyberete.

Pomoc při stěhování

Ať už se jedná o stěhování dovnitř anebo pomoc při vystěhování, je tato brigáda celkem častá. Také můžete najít další pomocné "bytové" jednorázové brigády, jako je například pomoc při vymalování nebo celkovém úklidu bytu. Na úklid bytu se mohou navíc hlásit i ženy.

Focení nebo hostesování

Abychom nemluvili stále jen o jednorázových brigádách pro muže, přesuneme se k těm, které mohou dělat obě pohlaví. Pokud tíhnete k modelingu a máte zajímavé anebo netradiční rysy, můžete se zkusit přihlásit na focení. Ať už se bude jednat o nafocení kolekce oblečení nebo make-upu, vždy můžete zkusit své štěstí.

Velmi oblíbenou brigádou pro dívky je také takzvaný hostesing, který má různé podoby. Většinou tato práce spočívá v tom, že dostanete hezké firemní oblečení a budete například rozdávat letáčky lidem na nějaké akci, vítat hosty na vánočním večírku nebo rozlévat víno právě příchozím hostům.

Vlasové modelky

Jednorázový přivýdělek, který je v poslední době velmi oblíbený, je stát se vlasovou modelkou/modelem. Kadeřníci často hledají pro svou show a ukázku umu na veletrzích specifické typy lidí s určitým druhem střihu nebo barvy vlasů. Vy tak můžete získat nový účes a k tomu i nějaké ty peníze navíc.

Vyberte si z volných pracovních nabídek.

Darování krve, plasmy a vajíček

Tento přivýdělek je jako "jednorázová brigáda" trochu kontroverzní, ale do výčtu stále patří. Kontroverzní zejména proto, že spoustu lidí daruje krev bez nároku na finanční kompenzaci. Stále je to ale možnost, jak si rychle přivydělat.

Za darování krve dostanete zpravidla 500 Kč, za darování vajíček dokonce 25 000 Kč.

Banány za sdílení

Na začátek je třeba sdělit, že se nejedná o brigádu jako takovou, přestože jistý zisk zde je. Jedná se o web Primát, internetový prostor pro studenty. Primát umožňuje sdílení studijních materiálů, udělování hodnocení a komentářů k jednotlivým profesorům, školám a fakultám. Studenti si mezi sebou sdělují cenné informace. Čím více je student aktivní a sdílí obsah s ostatními, získává za tuto aktivitu banány. Banány jsou oficiální měna webu Primát. Za získané banány je možné dále nakupovat již zmíněné materiály ke studiu atd.

Komparz

Pokud si chcete vyzkoušet hraní ve filmu, ale nemáte přílišnou odvahu na to, ucházet se v konkurzu o hlavní roli, zkuste komparz. Může se stát, že budete poté při natáčení kolem hlavní hvězdy procházet jakožto kolemjdoucí, nebo budete hrát sedícího člověka v kině. Na komparz se hledají lidé velmi často, a ještě k tomu je poměrně tradiční, že peníze dostanete okamžitě na ruku po odehraném dni. Stát se ale také může, že budete odměněni prostřednictvím autorského honoráře, v tom případě si dejte pozor na to, jak se daní, není to už totiž tzv. "práce na černo".

Jakou máte zkušenost s jednorázovými brigádami a vašimi zaměstnavateli? Dejte nám o tom vědět prostřednictvím hodnocení.

Tip: Mezi oblíbené jednorázové brigády patří také venčení domácích mazlíčků. Získejte si je dobrotami z e-shopu Krmení.cz. Slevové kupóny Krmení.cz vám zajistí výhodný nákup.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Úspěch v kariéře