Kofola koupí Leros - českého výrobce čajů | VímVíc.cz

Kofola koupí Leros - českého výrobce čajů

24. 04. 2018

Známá nápojářská firma Kofola převezme firmu Leros - českého výrobce čajů z bylinek. Kofola tak získá stoprocentní podíl a tedy i zaměstnance Lerosu. Proč je toto nové spojení zajímavé?

Kofola koupí Leros - českého výrobce čajů

Firma Kofola

Bylinné nealkoholické nápoje pod křídly firmy Kofola se vyrábějí v sedmi závodech ve střední a východní Evropě. Kromě tradičního bylinného nápoje Kofola k firmě patří také voda Rajec, Jupí sirupy, hroznový nápoj Vinea, nápoj pro děti Jupík anebo také zeleninovo-ovocné šťávy UGO. Kromě toho má Kofola pod sebou také energetický nápoj Semtex nebo ovocné sirupy Paola. V licenci Kofola vyrábí a distribuuje také RC Colu a Oranginu, dále Evian nebo Rauch pro Českou a Slovenskou republiku. Zajímavostí také je, že Kofola je distributorem léčivého nápoje Vincentka.

Kofola distribuuje také například Semtex, Evian nebo Vincentku.

Kofola a životní prostředí

Kofola se dlouhodobě snaží pečovat o životní prostředí. Na všech obalech od Kofoly najdete speciální symbol Zeleného bodu. Pomocí toho Kofola ukazuje, jak je důležité třídit odpad a snaží se napomáhat tomu, aby vyhozené obaly dostaly znovu nový život. Během roku se Kofole podaří zrecyklovat kolem 6 000 tun obalů. S tříděním pomáhá společnost Ekokom. Ta dohlíží na správné třídění plastů skla, kartonů a papíru. Odpad v Kofole se navíc třídí nejen v provozech, ale samozřejmě i v kancelářích.

Kofola je velmi aktivní v ochraně životního prostředí.

Kofola a bylinné čaje Leros

Největší aktualitou ale je, že Kofola Krnov kupuje právě českého výrobce bylinných čajů - Leros. Díky tomu převezme všechen jeho výrobní kapitál a samozřejmě také zaměstnance firmy Leros. Firma, která sídlí v Krnově, se rozhodla spojit s Kofolou, protože je to také česká firma a pod jejími vlivnými a silnými křídly se může Leros dostat ještě dál.

Leros jsou čaje s poměrně velkou historií a tradicí. Leros totiž pokračoval v tradici dřívějšího podniku Léčivé rostliny - Zbraslav, který začal svoji produkci již v 50. letech dvacátého století. Dříve navíc právě tato firma Kofole dodávala všechny potřebné byliny. Není tedy divu, že se tyto firmy spojí v jednu. V tuto chvíli Leros vyrábí velmi kvalitní bylinné čaje z léčivých rostlin a drží si velmi výsadní postavení jak v Česku, tak na Slovensku.

Spojení Kofoly a bylinných čajů Leros je příjemnou zprávou i z historického hlediska.

Jak se vyrábí Kofola?

Základem Kofoly je podle všeho sirup z jablek a rybízu, který je dále doplněný o sirup z višní a malin. Další přísady jsou cukr, karamel, skořice, kardamóm, pomerančovník, sladké dřívko nebo koriandr. Chuť Kofoly se navíc může v rámci sezón může měnit, neboť se celý mix vytváří vždy na celou jednu sezónu. Mohou se tedy objevovat malé odchylky v chuti. Vyrábět se začala z důvodu nutnosti využití přebytečného kofeinu, ovšem na rozdíl od podobných nápojů má Kofola o polovinu méně kofeinu a až o třetinu nižší obsah cukru.

Reklama na kofolu

Kofola reklama je legendární. Nejznámější a nejlegendárnější reklama na Kofolu je určitě vánoční reklama se zlatým prasátkem. Známých je ale i mnoho dalších reklam na Kofolu a vlastně všechny se nějaký způsobem týkají lásky. I možná proto jsou reklamy na Kofolu tolik oblíbené.

Reklamu na Kofolu se zlatým prasátkem zná snad každý.

Kofola kariéra

Firma Kofola svoje zaměstnance označuje slovem Kofoláci. Podle samotné firmy má Kofola na své zaměstnance poměrně vysoké nároky, které ale samozřejmě vysoce ocení. Jaké jsou hlavní benefity, které firma Kofola na svých stránkách ve spojitosti s kariérou popisuje?

  • Naprůměrná práce je nadprůměrně oceněna
  • Vzdělávání zaměstnanců je základ
  • Podpora přirozeného talentu
  • Bez příjemného fajn kolektivu to nejde
  • Firma pečuje o životní prostředí a hledá nové cesty
Kofola je místo, kde vytváříme nové hodnoty, hledáme neotřelá řešení, a kde nadřízení chtějí slyšet váš názor. Jsme zkrátka vaše druhá rodina a záleží nám, abyste se u nás cítili fajn.

Hodnocení zaměstnavatelů - Kofola

Chcete pracovat ve firmě Kofola? Podívejte se na hodnocení zaměstnanci na stránce Kofola recenze. Dozvíte se, jaké věci bývalí nebo současní zaměstnanci z Kofoly oceňují a jaké by mohla firma zlepšit. Podle toho se poté můžete rozhodnout, jestli by pro vás práce v Kofole byla zajímavou. Hodnotit firmu Kofola z pozice zaměstnance můžete přes stejný odkaz.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Ze života zaměstnanců