Jak si vybrat | Pánská zimní bunda nebo spíše kabát | VímVíc.cz

Jak si vybrat? Pánská zimní bunda nebo spíše kabát.

17. 11. 2020

Bunda nebo kabát, není to jedno

U těchto dvou typů oblečení je rozdíl markantní. Dalo by se říci, že oba kusy oblečení si vezmete na úplně jiné životní události. Kabát si na hory určitě nevezmete a naopak bunda bude v kombinaci se společenským oblečením vypadat velmi lacině. Nejenom materiálové složení je rozhodující, ale také barva a střih. Kabát vás ve většině případů nezachrání před deštěm, který se v zimních měsících stále více objevuje. Bunda je vhodná pro extrémní počasí, ale i pro mírné zimy.

Musíte si tedy v přední řadě uvědomit, kam chcete svršek nosit. Jestliže se chystáte na služební cestu nebo budete chodit jen po městě, je pro vás vhodnou volbou kabát, který je elegantní. Naproti tomu bunda vás nejenom ochrání, ale také se v ní budete cítit pohodlně a budete jí moct kombinovat s různým typem oblečení.

Pánské kabáty

Zdroj: Budchlap.cz

Materiálové složení a střih jsou klíčové

Mezi parametry, které musíte u kvalitní zimní pánské bundy sledovat, jsou materiály, ze kterých je bunda ušitá. Na trhu existuje několik druhů. Mezi nejteplejší se řadí péřová zimní bunda. Ta je díky vlastnostem vhodná do mínusových teplot, na svah i do města. Ale pozor, při dlouhodobém vystavování vodě může ztrácet na své funkčnosti. Péřová bunda bude ideální do suchých mrazů. Samozřejmě, že v ní nepromoknete, ale po nějaké době nebude 100%.

Syntetické materiály jsou jasnou volbou proto, abyste byli po celou zimu v pohodě. Materiály jsou lehké, mají dlouhou životnost a na výběr je několik tisíc barevných kombinací. Tzv. vodní sloupec udává, jakému množství vody bunda odolá, než začne propouštět. Udává se v milimetrech a čím vyšší je číslo vodního sloupce, tím více vody bunda odolá a je schopnější udržet vás v suchu. Obvykle se jako nepromokavý materiál označuje vodní sloupec 2000 mm a více.

Různé pánské bundy

Zdroj: Budchlap.cz

Barvy, vzory a doplňky

Mezi trendy letošní zimy můžeme zařadit klasické barvy, které jsou módní již několik let. A to jsou černá, zelená, hnědá nebo šedá. Touto klasikou nešlápnete vedle. Ženy v posledních letech preferují výrazné barvy, u mužů je ovšem barevné rozpětí stále stejné. Jestliže chcete vynikat, sáhněte po světle modré nebo zelené barvě. Také pastelové či neonové barvy oživí váš outfit a na svahu budete vidět. Vzory jsou opět vedeny spíše jednoduše. Nějaké abstraktní obrazce jsou sice přípustné, ovšem klasické jednobarevné materiály v kombinaci s kontrastními doplňky, budou sázkou na jistotu. Velmi oblíbené jsou kombinace tmavé bundy a světlých doplňků jako jsou zipy, knoflíky nebo vnitřní strany kapucí.

Pánské bundy na různé příležitosti

Zdroj: Budchlap.cz

Co nosit k bundě a co ke kabátu?

Už jenom to, jak budete na první pohled vypadat v bundě, a jak v kabátu, vám napoví, co k jakému svršku nosit. Ke kabátu se hodí spíše společenské oblečení, jako jsou elegantní boty, společenské nebo baggy kalhoty. Doplňte outfit šálou či koženými rukavicemi a budete vypadat velmi vkusně. Bunda je díky svému střihu vhodná na kombinaci se vším ostatním, tedy s džíny, kapsáči, oteplovačkami, funkčními kalhotami či tepláky. Můžete zvolit také jednoduchý střih, který se hodí na kombinaci s kalhotami do práce, jestliže pracujete v kanceláři, mějte na paměti, že s kabátem uděláte v tomto případě větší parádu.

Pánské kabáty na různé příležitosti

Zdroj: Budchlap.cz

Na závěr pár jednoduchých rad

Kabát je tedy vhodný spíše do práce, do města a do restaurace. Kabát volte v případě, že je venku suchý mráz a nehrozí nějaké větší přeháňky. Vhodná je kombinace se společenskou obuví a baggy kalhotami.

Bunda je spíše funkční záležitostí. Hodí se na delší pobyty venku. Pozor si dávejte na vodní sloupec a pořiďte si bundu tak, aby splňovala vaše požadavky. Potřebujete se v ní cítit především v pohodě a v suchu. Bunda je vhodná na sport, do přírody a všude tam, kde chcete strávit čas venku.

Vybírejte pečlivě a nebojte se investovat. Móda je v tomto případě velmi shovívavá a hledí spíše na funkčnost a pohodlí.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Zábava a volný čas Rodina Nákupy Návody